Βιογραφικό

  • Η ψυχολόγος Δέσποινα Αρχοντάκη έχει ολοκληρώσει όλο το φάσμα των σπουδών της στο αντικείμενο της Ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι Υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας, έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο θέμα της Γενετικής της Συμπεριφοράς, έχει αποκτήσει το Μεταπτυχιακό της (ΜΑ) στη Βραχεία Θεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, ενώ έχει λάβει το πρώτο της Πτυχίο Θετικών Επιστημών με διάκριση (BSc) στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Β. Λονδίνου. 

  • Έχει κάνει την Πρακτική της στην Ψυχιατρική μονάδα του Νοσοκομείου Γεννηματάς (Εθνικής Άμυνας) στην Αθήνα και έχει ειδικευτεί σε Βραχείες Ψυχοθεραπευτικές Προσεγγίσεις (Συστημική, Εστιασμένη σε λύσεις, Γνωσιακή). 

  • Έχει παρακολουθήσει, για τέσσερα χρόνια, Σεμινάρια στη Συστημική Σκέψη και Προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Άνθρωπος στην Αθήνα (ΑΚΜΑ), έχει ολοκληρώσει ένα Κύκλο Σεμιναρίων 1000 ωρών στην Ψυχολογία του Παιδιού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Κέντρο “BRIEF” του Λονδίνου.

  • Από το 2005 εργάζεται ως Ψυχολόγος -Ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ από το 2014 έχει ως έδρα της τη Ρόδο και συνεχίζει τις σπουδές της στη Γενετική της Συμπεριφοράς, στις Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες και στη Θεραπευτική Ύπνωση.